Kedd
2024-03-19
11:05 AM
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
Az én bio-honlapom
Főoldal Regisztráció Belépés
Január »
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Január.

 Feladatok: - a madarak etetése,

                  - időjárástól függően a kert takarítása, 

                  - fák ápolása, metszése,

                  - vetéstervkészítés,

                  - vetőmagvásárlás,

                  - szerszámok karbantartása,

-         a tavalyi termés válogatása a tárolóban,

Téli tervek tavaszra:
 A kert még téli álmát alussza. A kertbarát bent a meleg szobában azonban nem tétlenkedik. Rajzokat készít, hiszen ezekben a hetekben futja idejéből tervek kovácsolására. Te is gondold meg, milyen jó lenne kerted egy kissé átalakítani. Mérd fel a területet, a kert egyes részeit mérőszalaggal, és vidd át az adatokat lépték szerint pontosan egy papírlapra. A már meglévő utakat, kutat, vízcsapot, fákat, bokrokat, szegélyeket, évelőket is rajzold bele!
A cinkék nem hagynak cserben:
Ezek a kedves madarak egész télen velünk maradnak. Tavasszal és nyáron fiókáikat rengeteg tetűvel, hernyóval és más rovarral táplálják
Zöldség, pázsit és virág együtt:
A gyeptől vagy egyéb növényzettől tökéletesen el lehet különíteni a zöldségágyást PVC szegélylapokkal. A lapok fölső széléből kb. 3 cm-t 45fokos szögben lehajlítva, a szegéj megakadályozza a csigák behatolását az ágyáson kívüli területről. A műanyag keret igen jól ellenáll az időjárásnak. Ha ügyesen készíti, közvetlenül rászerelhető a fóliaalagút vázát adó ívsor.
 Paradicsom japán módra:
A hatszögű paradicsomtámasz alig foglal el helyet. Komposzttal feltöltve a tápláló aljzaton paradicsom, isten gyalulta tök és uborka termelhető. A támaszt most elkészíthetkük.
Helyet a komposztnak:
A komposzttartályból egész évben elláthatod a kertet tápanyagban gazdag humusszal. Mivel a komposztérlelő minden hulladékot elnyel, a kert mindig tiszta, rendes lesz. Hogy a komposzt télen is aktív maradjon, építsd a tartályt téglából és szigeteld kőgyapottal.
Melegen” ajánlható ötlet: a fűtött zöldségágy:
Ha zöldségágyad fűteni akarod, már most, egy fagymentes napon emeld ki az ágy helyén a földet, 40 cm mélyen. Az ágyás feltöltésének módját a februári oldalon találod meg.
A téli munka jó formában tartja a kertbarátot.

Enyhébb napokon más munka is akad a kertben. Kenje le a gyümölcsfák és a bogyós gyümölcsű cserjék törzsét bio fatörzs kenőccsel.

Receptje: 5kg agyag

               3kg szalmamentes, friss tehén trágya,
               fél kg kvarcliszt vagy dolomitpor
               fél liter zsurlótea
               fél kg fahamu

10 liter vízben elkeverve.

Aprítsuk fel az összes hulladékot aprítógéppel.

Ha nincs gép, akkor rá kell szorulnia a kisbaltára, a metszőollóra. A nyesedéket tavasszal a fűszálakkal keverve komposztálhatjuk.

A szerszámokat javítsuk ki.
Jó időszak ez a szerszámok karbantartására. Élezzük meg a kapát, ásót, horolót, stb..... A szerszámnyeleket csiszoljuk meg, és kenjük vékonyan étolajjal. A metszőóllót köszörültessük, a fűrészt reszeljük meg. A megfelelően karbantartott szerszám megkönnyíti az egész éves munkánkat.
Belépés

Keresés

Naptár
«  Március 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mentett bejegyzések

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala