Kedd
2024-03-19
9:37 AM
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
Az én bio-honlapom
Főoldal Regisztráció Belépés
Július »
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Július.

Feladataink:

 -folyamatosan szedjük a termést,

 -pótoljuk a tápanyagot,

 -főzzünk be télre,

 -komposztáljunk,

A fűkaszálékot komposztáljuk. A füvet hetente nyírjuk, így jelentős mennyiség össze jön.

Takarás gyorskomposzttal: az aprítógép a fűkaszálék összevágására is megfelel. Csak akkor jöhet ugyanis létre a kívánatos erjedési- korhadási folyamat, ha apróra vágott friss és száraz anyagot keverünk egymással. A nyár forró heteiben ez a gyorskomposzt ideális talajtakaró. Lazán és vékonyan kell elteríteni a szamóca, a veteményes és a gyümölcsfatányérok talajára. A mulcsréteg alatt a talaj sokáig üde marad, és megtartja morzsás szerkezetét. A kertésznek kevesebbet kell öntöznie, sarabolnia. A takaróréteg egyben számos talajélőlénynek a tápláléka: ezek a mulcsréteget humusszá alakítják.

A talajzsarolóknak nyáron egy kis pótlást: ágyásaikban ebben a hónapban sokféle növény hoz nagy tömegű levelet és termést. Elsősorban az úgynevezett talajzsarolók kívánnak tápanyag-utánpótlást. Kapjon hát külön adag komposztot, Cofunát, gilisztahumuszt a paradicsom, az uborka, a cukkini és minden káposztaféle. Ezeket a szerves trágyákat szórjuk egyenesen az „éhes” növények alá, és gyengén be is kapálhatják.

Frissen szedve-ízletesen főzve: mindenféle finom gyümölcs és zöldség szedhető a kertben. Receptjeink ötleteket adnak a bő termés egészséges és fantáziadús elkészítéséhez.

Rakott cukkini: a 20-30 cm hosszú, fiatal cukkini a legízletesebb. Szeleteld fel a megmosott terméseket héjastul, vastag karikákra. Fűszerezd meg citromlével és fokhagymasóval. Ezután rétegezd le egy kivajazott jénai tálba a következőképpen: először fűszerezett darálthús, majd cukkiniszeletek, paradicsomkarikák, kakukkfű-hajtások. A legfölső réteget vajdarabkákkal és reszelt sajttal hintsd meg. 200 fokos sütőben párold jól át. A hús helyett lehet egy-egy réteg félig megpárolt rizst tenni.

Istengyalulta tök: A tököt vágd félbe, és párold kevés sós vízben 15 percig. Vajjal leöntve előételként vagy körítésként tálalhatod. A spagettiszerűen széteső töknek különlegesen finom aromája van.

A fürkészdarázs a tetvek ellensége. Tojócsövével belefúr a tetvek és a lárvák testébe, és beléjük rakja a tojásait. A kikelő lárvák felfalják a gazdaállatokat.
Belépés

Keresés

Naptár
«  Március 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mentett bejegyzések

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala