Szombat
2024-04-27
8:29 AM
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
Az én bio-honlapom
Főoldal Regisztráció Belépés
Május »
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Május.

Feladataink:

-veteményezés és ültetés,

-talajtakarás a gyomirtás után,

-gyepápolás,

-növényvédelem bio permetszerekkel,

-védekezés a fagyok ellen,

-most vessük, ültessük a fűszernövényeket.

 

A katicabogár szerencsét hoz! Vigyázzunk a petéikre és a szürke, sárgán pettyezett lárvákra is. A katica nagymennyiségben pusztítja a levéltetveket.

 

Gondoskodjunk a zöldségutánpótlásról: A szabadföldbe vethetünk másodvetésként sárgarépát, körömvirágot. A dália gumókat is kiültethetjük. A fólia alatt nevelhetünk cukkínit, uborkát, brokkolit, káposztát, paprikát, paradicsomot, dinnyét. Az időjárástól függően ki is ültethetjük. A fóliát meleg napokon jól szellőztessük ki. Estefelé mindig csukjuk be a fóliát a fagyveszély miatt. A hónap közepétől folyamatosan ültethetjük ki a növényeket a szabadba. Csak megbízható helyről vegyünk palántát. A legjobb, ha magunk neveljük.

A hónapos retek, és a saláta helyére vessünk babot. Ha van elég területünk, készítsünk babtámaszt. A különbözőfajta futóbabbal változatossá tehetjük a kertet.

A paradicsomot előre elkészített, feltöltött támasz köré is ültethetjük. A lugas paradicsommal is jól kihasználhatjuk a helyet.

A nyári fűszerek vetése is ebben a hónapban esedékes. A Borsikafű, és a Borágó a szabadba vethető palántanevelés nélkül. A Kakukkfüvet ültessük. Ez évelő, és tövenként lehet vásárolni. Sok napfényt igényelnek. Társíthatunk hozzájuk egynyári virágokat.

 

Kukac nélkül. Apró, nem feltűnő legyek rakják le tojásaikat májusban főleg a káposztára, sárgarépára, és a vöröshagymára. A kikelő lárvák berágják magukat a növénybe. Ez megelőzhető, ha az említett növényeket beszórjuk hetente fahamuval, permetezünk csalánlével, káliszappannal. Erős fertőzés esetén hasznos a Piretrin porral való beszórás. Ha gombás eredetű betegségektől kell tartanunk, megelőzésére permetezzünk zsurlóteával vagy 0,01 %-os kálium-permanganát oldattal.

 

A gyümölcsfákat, amikor csak lehet, metszés helyett lekötözéssel alakítsuk.

Belépés

Keresés

Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mentett bejegyzések

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala