Vasárnap
2021-10-24
4:38 PM
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
Az én bio-honlapom
Főoldal Regisztráció Belépés
Cikkek katalógusa »
Honlap-menü

A fejezet kategóriái
Cikkeim [113]

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Főoldal » Cikkek » Cikkeim

A méhpempő

A méhpempő a munkásméhek garatmirigy-váladéka, a méhek „teje”. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik a fiatal munkásméhek – dajkaméhek – a fiasítást akkor, amikor méhanyát akarnak nevelni. Méhpempőt kap enni a petéző anyaméh is.

(A méhtermékek közül a pempő, a méhméreg és a méhviasz állati eredetű táplálék).

 

A méhpempő hatására akkor kezdtek felfigyelni a kutatók, amikor rájöttek, hogy ugyanazon petéből keletkezhet anyaméh is, mint a munkásméhek. Míg azonban a munkásméh egy nemileg fejletlen nőstény, párzásra és peterakásra alkalmatlan, élettartama nyáron 6-8 hét, addig az anyaméh nemileg teljesen fejlett és természetes körülmények között 3-5 évig él. A munkásméh álcáját 21 napos kifejlődése során 6 napig táplálják, ezzel szemben az anyaméh 16 nap alatt fejlődik kétszer olyan súlyúra, mint a munkásméh s ehhez pusztán 5 napig, de méhpempőt kap. Az anyaméh feladata naponta 1000-1500 petét lerakni. E petemennyiség összes tömege az anya saját testtömegének nagyságrendjében van. E csodálatos teljesítményhez azonban naponta, a saját testsúlyánál nagyobb mennyiségű pempőt kell elfogyasztania.

Ezt a jelentős különbséget a méhpempő okozza, ill. teszi lehetővé.

 

A méhpempő összetétele nagyon komplex. Sokszor és sokan elemezték, de az anyag néhány százaléka még ma is ismeretlen. Fő tömege rendkívül jó minőségű fehérje. Legfontosabb összetevői a vitaminok: a B-vitaminok teljes sorozata megtalálható benne. Ezen kívül növekedést serkentő anyagok, ásványi sók, nyomelemek alkotják. Természetes összetétel, az egyes alkotó elemek egymás hatását erősítik.

Több évtizedes embergyógyászati tapasztalatok alapján teljes felelősséggel kijelenthető, hogy az emberi szervezetre nem ártalmas, egészséget nem károsító mellékhatása nincs még rendkívül nagy adagban sem. A legújabb kutatások szerint a méhanya-pempő semmilyen hormont nem tartalmaz.

 

Az emberre gyakorolt hatása:

A méhpempő nem gyógyszer, de igen hatásos táplálkozás-kiegészítő. A méhpempő nagy vitamintartalmánál fogva az emberi testet alkotó sejteket táplálja, anyagcseréjét javítja, ezért „ott segít, ahol baj van”, hiszen a betegségeket egy-egy sejtcsoport hibás működése okozza.

 

A legfontosabb alkalmazások: immunrendszer erősítése, allergia csökkentése, hormon- és mirigyműködési zavarok, szív- és érrendszeri panaszok, gyomor- és bélbántalmak, idegrendszeri problémák, szklerózis multiplex, depresszió, fejlődésben elmaradt-beteges gyerekek felerősítése, a kívánt teherbeesés elmaradása, nőgyógyászati problémák, a változás előtti kellemetlen tünetek megszüntetése, változás után hormonpótlás és a csontritkulás csökkentése, kisebb csomók, ciszták, kezdeti stádiumban kisebb daganatok gyógyítása stb. Leromlott szervezet, betegség alatti-utáni állapotból való felerősítésnél kitűnő.

A méhpempő szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be.

A méregtelenítésről kevesen tudják, hogy kellemetlen érzésekkel jár együtt. Tompa fejfájás, kellemetlen közérzet, levertség, aluszékonyság, fájdalom a legváratlanabb időben és szokatlan testrészeken mind a tisztulási folyamat elkerülhetetlen kellemetlen velejárója. A szervezet önmaga is tisztul időnként, egy-egy szerv vagy testrész méregtelenítése önmagától is beindul. AZ ilyen spontán méregtelenítésnél mondják az emberek, hogy „érzékeny vagyok a frontvonulásra-időjárásra”, „az időváltozástól fáj a fejem”. A természetes tisztulás időtartama nagyon hosszú, hetekig-hónapokig is eltarthat.

A méhpempő a tapasztalatok szerint négy-tíznapos szedése után néhány napos intenzív tisztulási periódust indít el. Ezen idő alatt az egyén közérzete romlik, fejfájás, egyéb fájdalmak („vándorfájás”) előállhat. Ekkor lehetőleg nem szabad abbahagyni a szedést, mert a kellemetlen periódus legtöbb esetben csak néhány napig tart, és azután gyors, markáns javulás következik.

 

Ritkán előfordul, hogy a pempő fogyasztása a kezdeti időszakban hasmenést okoz, ami a tisztulási folyamat természetes velejárója, nem kóros és elmúlik. Ez a hasmenés eltér a fertőzéses betegségektől: nem fájdalmas, nem okoz jelentős vízveszteséget, csak kellemetlen, hogy viszonylag gyakran kell látogatni a toalettet. Ekkor vagy csökkenteni kell a napi adagot, vagy legjobb, ha lehetséges, kivenni egy hét szabadságot és megnövelt napi pempő-adat szedésével gyorsan, túlkerülni ezen az időszakon. Napi 2 gr feletti pempő adag szedése ugyancsak átmeneti hasmenést okozhat.


Tartalom:

Egy tasakban 3db 24 milliliteres fecskendő van, minden egyes fecskendő 6 gramm méhpempőt tartalmaz. A 3 fecskendő tartalma összesen 18 gramm méhpempő.

(A fecskendő egy osztása 1 milliliter. 2 osztásnyi mézes pempőben 0,5 gr pempő van.)
 

A méhpempő fogyasztása táplálkozás-kiegészítőként:

A mézesben elkevert méhpempőt reggeli előtt. (ill. este étkezés előtt) éhgyomorra kell elszopogatni.
 

Adagolás egy átlagos 70 kg-os felnőtt részére:

A 6-gr méhpempőt tartalmazó fecskendő tartalmát az alábbiak szerint javasolt fogyasztani:
Normál adagolás: naponta 2 osztásnyi mézes pempő.
Általános erősítésre: naponta 1-1,5 osztásnyi mézes pempő.
Súlyosabb állapotban, erősen leromlott szervezet, nagyon gyors javulás igénye vagy konkrét célok esetén az adag növelhető naponként 2x2 osztás mennyiségig (reggel és este, étkezés előtt).
Különleges esetben az adag növelhető napi 2 gr-ig (csak tisztulás után, enyhe hasmenést okozhat!)
   A javasolt adagok átlagos termetű felnőttre vonatkoznak. Kisebb vagy nagyobb testsúly esetén az adagot arányosan változtatni kell.
   Gyerekek részére a testsúllyal arányosan adagolandó.
 
A változás korában levő nőknek (rendszertelen/folyamatos vérzés, hőhullámok, depresszióesetén) naponta 0,5-1 gr pempő (2-4 osztásnyi) a normál ciklust visszaállítja, a panaszokat megszűnteti.
   A változáson túljutott nőknek egy évig nem célszerű pempőt fogyasztani, mert a normál havi ciklust visszaállítja. Egy év letelte után napi 1 gr pempő (4 osztásnyi) adagolása eredményesen csökkenti a hormonhiánnyal összefüggő panaszokat, jó közérzetet, életkedvet ad.
 
Ha kívánt teherbeesés nem következik be, mindkét szülő-jelöltnek szükséges szedni a méhpempőt, először normál adagolással, két hónap után növelt adagban. Egyidejűleg ajánlatos a virágpor fogyasztása is, hogy a szülők szervezetét feltöltse nyomelemekkel, vitaminokkal.
 
Alacsony vagy magas vérnyomású betegek csak orvosi felügyelet – vérnyomás-ellenőrzés- mellett kezdhetik el a pempő szedését, mert a vérnyomás-módosító gyógyszer-igényük lecsökken, ami súlyos bajt okozhat. A kúra kezdetekor a gyógyszer-adagolást újra be kell állítani.

Vérnyomásprobléma esetén orvosi ellenőrzés nélkül a pempő szedése tilos!

 
A méhpempőt, a méz tartósítja.
A hűtőszekrényben +1-+3 C hőfokon tartandó. Megfagyasztani nem szabad. A fecskendőből a szükséges mennyiséget egy kiskanálba ki kell nyomni, és reggel, étkezés előtt elszopogatni.
A méhpempő sok szerves savat tartalmaz, ezért csak saválló eszközzel szabad érinteni. Közönséges (rozsdásodó) fémekkel érintkezésbe hozni tilos!
 
Méz, virágpor, és C-vitamin fogyasztása a méhpempő hatását kedvezően kiegészíti.
Javaslom legalább napi 2x 1000mg C-vitamin elfogyasztását.
(Ha a fecskendő tele van, a tolórudat nem szabad a gumidugattyúba beleerőszakolni, mert az kifordul. Célszerű ujjal kell a dugattyút továbbnyomni, amíg az ember ujja eléri, utána a tolóruddal.)
 


Forrás: http://www.mezmuzeum.hu/pempo
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: gyunyika (2012-02-09)
Megtekintések száma: 999 | Helyezés: 0.0/0
Belépés

Keresés

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala