Szerda
2024-04-24
3:13 PM
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
Az én bio-honlapom
Főoldal Regisztráció Belépés
Cikkek katalógusa »
Honlap-menü

A fejezet kategóriái
Cikkeim [113]

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Főoldal » Cikkek » Cikkeim

Egynyári virágok kavalkádja, sok-sok képpel!
Egynyári virágok kavalkádja, sok-sok képpel!

A nyár egyik legkellemesebb elfoglaltsága kerti virágok ültetése, ápolása és az ezt követő látvány „learatása”. Ha bőven virágzó növényeket akarunk, akkor feltétlenül kell ültetnünk a pistike virágból, a gazániából, a törpe rézvirágból, a kerti verbénából és a petúniáról se feledkezzünk meg.

Az itt említett fajták kiválóan alkalmasak arra, hogy a kezdő és a gyakorlott kertész is könnyen nevelje, gondozza.

 

pistike   pistike


Pistike
virág, más néven törpe nebáncsvirág: Impatiens waleriana, napon és félárnyékban egyaránt jól fejlődik, megszámlálhatatlan virágot hoz. Jó vízelvezetésű talajban és a kerti virágok táplálékával ápolva igen dekoratív része az ágyásoknak és a balkonládáknak. Nyugodtan beültethetjük ezen kívül dézsába is szegélynövényként, főleg az alacsony változatait, persze vigyázva, hogy a főnövénnyel összhangban legyen színben. S ha kellőképpen gondoskodunk (Webáruház) róla – megadjuk számára a kellő tápanyagokat és védjük a rovarkártevőkkel szemben - akkor egész nyáron virágözönnel lát el bennünket.

 

nyári gerbera, büdöskével karöltveNyári gerbera vagy záporvirág: Gazánia splendens, kimondottan napos helyet és laza, tápdús talajt szeret. Félárnyékba se érdemes ültetni, mert nem fog virítani. Ha eléggé napsütötte ágyásba vagy dézsába tesszük, akkor nagyon bőven hozza a gerbera formájú, különleges színekben pompázó szép, nagy virágait. Szintén társítható, de csak a kehely színeivel harmonizáló virágokkal vagy csak levéldísz növénnyel. Sziklakertnek is kedves színfoltja lehet, jól tűri a szárazságot.

 

nyári gerbera a pistike virág és a verbéna társaságában   nyári gerbera


rézvirágTörpe rézvirág vagy törpe legényrózsa: Zinnia elegans, szintén teljes napsütést szeret, kedves és tartós kis virágait folyamatosan ontja ha megfelelő tápdús a talaj. Gyengébb talajminőség esetén ne felejtsük el a kert nyári táplálékát adni neki,meg fogja hálálni. Legszebben ágyásban mutat, zömök bokrai jól érvényesülnek, pl. ha a gyepben lévő ágyást szegélyezzük vele.


kerti verbénaKerti verbéna: Verbena hybrida, napsütötte helyre való. Apró, primulaszerű virágai általában illatosak. A bőséges színválasztékban megtalálhatók az egyszínű virágú és a tarka vagy szemes fajták is. A leggyakrabban elterülő bokrot alkot, levélhónaljból párosan hozza a gömb alakba rakódott virágait. Kedvelt balkonnövény, a csüngő változatai újabban egyre jobban elterjednek, szintén változatos színekkel gazdagítva a kaspós növények sorát.

 

 


kerti petúniaKerti petúnia: Pethunia hybrida, laza talajba, napos helyre ültessük ezt a régóta kedvelt növényt. A fajtaválaszték mára olyan méreteket öltött, hogy itt töredékét sem lehetne tárgyalni. Szimpla, féltelt, teltvirágú, szegfűvirágú, illatos nagyvirágú, apró terrakotta fajták között válogatva dönthetünk a számunkra legmegfelelőbb mellett.

A gondozásánál ügyeljünk arra, hogy a virágra ne öntsük a vizet, finom, puha forrt szirmú tölcséreit károsíthatja a rajta megálló víz. Amikor az első nagy virágzás lement, csípjük vissza a növényt,legalább 4-5 ízre, adjunk neki feltétlenül a balkonnövényekre való Kert táplálékából és újra elvárhatjuk tőle, hogy virágözönnel örvendeztessen meg bennünket.

Szerző: Bényei Zoltánné


Forrás: http://www.szepzold.hu/egynyari_viragok_kavalkadja_soksok_keppel
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: gyunyika (2010-05-06) | Szerző: gyunyika
Megtekintések száma: 2199 | Helyezés: 0.0/0
Belépés

Keresés

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala